به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ابوطالبی، دبیر علمی همایش با ارائه گزارشی از فعالیت های گروه تاریخ و اندیشه معاصر این موسسه اظهارداشت: این گروه با تاکید بر اسلامی سازی و بومی سازی علوم انسانی فعالیت های خود را از سال 79 آغاز کرد و تبیین نظریه ها و عقاید تاریخی انقلاب اسلامی را سر لوحه کار خود قرار داد.
وی افزود: تبیین چشم انداز حرکت رو به جلوی انقلاب اسلامی در آینده و تغییر نگاه اومانیستی در تاریخ ایران به نگاه دینی و شکستن محوریت غرب گرایانه در علوم اسلامی و انسانی و ارائه نظریات جدید بر پایه آموزه های دینی در مباحث تاریخی، سیاسی و جامعه شناختی و ایجاد رشته جدید میان رشته ای در این سه عرصه از برنامه های این گروه علمی و تحقیقاتی بوده است.
دبیر علمی این همایش عنوان کرد: برگزاری این همایش و چندین همایش دیگر در عرصه های مختلف تاریخی ، اجتماعی و سیاسی در راستای اهداف این گروه است و انتشار چندین خبرنامه و کتاب علمی پژوهشی از مهمترین دستاوردهای این گروه می باشد.
حجت الاسلام ابوطالبی ادامه داد: اولین طرح تحقیقاتی این گروه تبیین تحولات تاریخ مشروطیت و بررسی نقش اجتهاد شیعه در این مسئله و برگزاری همایش یکصدمین سالگرد تاسیس مشروطیت بود که در اسفند ماه سال گذشته برگزار شد.
وی بیان داشت: تبیین مبانی نظری انقلاب اسلامی و نقد نظرات غربی درباره انقلاب اسلامی، تدوین چندین کتاب در این عرصه و برگزاری همایش ولایت و فقاهت از نهضت تنباکو تا انقلاب اسلامی از دیگر برنامه های این گروه است.
دبیر علمی این همایش در پایان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این همایش آشنایی حوزویان با افکار و اندیشه های فراماسونری و تاریخچه شکل گیری این تشکیلات در ایران است.